Sudar vozova kod Jablanice

Mašinovođa van životne opasnosti, slijedi istraga o nesreći

Objavljeno: 23.08.2018. u 15:21 Autor: A.B.Š.

Tridesetpetogodišnji mašinovođa K. H. iz Sarajeva, koji je povrijeđen sinoć prilikom sudara dva teretna voza na željezničkoj stanici u Donjoj Jablanici, nalazi se van životne opasnosti, potvrdila je za Faktor postupajuća tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona

FOTO: Anadolija

- U pitanju su teške tjelesne povrede, ali on je, na sreću, van životne opasnosti - kazala je tužiteljica.

Objasnila je kako je još rano govoriti o uzrocima nesreće, te dodala da će to biti utvrđeno istragom.

- To ćemo ustanoviti istragom i vještačenjima koji nam predstoje, i prije toga neću da prejudiciram. U ovom trenutku bilo bi ishitreno govoriti o bilo kakvim uzrocima nesreće - kazala je tužiteljica.

Prema riječima Ljudevta Marića, glasnogovornika MUP-a HNK, u toku je uklanjanje vagona i raščišćavanje pruge u Donjoj Jablanici.

VEZANI TEKST - Počelo uklanjanje vagona s pruge u Donjoj Jablanici

Mašina za uklanjanje vagona je stigla iz Konjica, a iz Mostara se očekuje dolazak druge mašine koja će ukloniti lokomotive.

U nesreći koja se dogodila sinoć oko sat nakon ponoći poginuli su uposlenici Željeznica FBiH Fehmin Tučinović (47) i Jasmin Ćeranić (32), obojica iz Sarajeva. 

Drugi mašinovođa, J. B. (50) nije povrijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije