open-navfaktor-logo
search
Agresija
Medvedev: Ukrajina će nestati jer nikome nije potrebna
Ukrajina će nestati jer nikome nije potrebna, izjavio je u subotu Dmitrij Medvedev, zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti.
08.04.2023. u 12:29
get url
text

Medvedev je na ruskoj društvenoj mreži VK poručio da "Evropi ne treba Ukrajina jer već doživljava finansijski i politički pakao", izazvan podrškom Kijevu.

Prema njegovim riječima, priliv ukrajinskih izbjeglica, rastuća inflacija, "kolosalni" računi za grijanje i struju, gašenje radnih mjesta i neisplative ruske sankcije doveli su do nezadovoljstva i u zapadnoj i istočnoj Evropi.

On je također rekao da Poljska periodično "ispituje ideju" aneksije zapadnih regiona Ukrajine, propušta relevantne informacije u medije i analizira reakciju na takvu mogućnost.

Tvrdi kako Ukrajina nije potrebna ni Sjedinjenim Američkim Državama.

- Dok neki američki političari koriste Ukrajinu radi javnosti, obični Amerikanci ne razumiju zašto se njihova vlada bavi Ukrajinom i šalje mnogo novca Kijevu umjesto da se bavi svojim problemima - kazao je.

Medvedev insistira da Ukrajina ne treba ni Africi, kao ni Latinskoj Americi niti Aziji, jer imaju svoje probleme.

- Osim toga, takve divovske zemlje poput Indije, Kine i drugih zemalja azijsko-pacifičke regije imaju dovoljno problema s ekonomskim oporavkom nakon završetka pandemije COVID-19 - rekao je.

Medvedev je naglasio da ni Moskvi nisu potrebni "dijelovi Rusije koji se zovu Ukrajina od 1991. godine", već joj je potrebna "Velika Rusija".

- Ukrajina ne treba ni građanima Ukrajine - rekao je on, ističući da je samo 20 miliona od 45 miliona ljudi ostalo u zemlji.

- Takva Ukrajina nije potrebna nikome na planeti. Zato neće ni postojati - zaključio je Medvedev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.