- Žalba branioca je odbijena kao neosnovana i potvrđena presuda okružnog suda. Također, odbijena je i žalba okružnog javnog tužioca - potvrdila je za Faktor sekretar Vrhovnog suda RS-a Jelena Despotović.

Okružni sud Banja Luka osudio je Odobašića na pet godina zatvora u februaru prošle godine. On se, nezvanično saznajemo, teretio da je navodio maloljetnicu na pružanje seksualnih usluga drugim osobama i od toga uzimao novac.

Odobašić je osuđen na osnovu člana 198. b) stav 1. Krivičnog zakona RS-a u kojem se navodi: "Ko radi zarade ili druge koristi navodi, podstiče ili namamljuje drugoga na pružanje seksualnih usluga ili na drugi način omogući njegovu predaju drugome radi pružanja seksualnih usluga, ili na bilo koji način učestvuje u organizovanju ili vođenju pružanja seksualnih usluga, kaznit će se zatvorom od šest mjeseci do pet godina".

On je prvostepenom presudom bio obavezan da na ime naknade štete plati oštećenoj osobi iznos od 7.500 KM. Detalji presude nisu saopćeni s obzirom na to da je žrtva maloljetna. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost.