Francuska se protivi

Merkel: Budući trgovinski sporazum EU i SAD od egzistencijalnog značaja

Objavljeno: 04.06.2019. u 11:25

Žalosno je što je Francuska glasala protiv tog mandata, ali mi možda možemo učiniti nešto kako bismo ih privoljeli, kazala je Merkel 

Njemačka kancelarka Angela Merkel opisala je danas budući trgovinski sporazum između Evropske unije i Sjedinjenih Država kao sporazum od "egzistencijalnog značaja" i kazala da će nastaviti da insistira na napretku u pregovorima uprkos "žalosnom" protivljenju Francuke. 

- Mi imamo mandat za pregovore sa Sjedinjenim Državama i mislim da je to od egzistencijalnog značaja - poručila je Merkel u govoru industrijskom udruženju BDI.

- Žalosno je što je Francuska glasala protiv tog mandata, ali mi možda možemo učiniti nešto kako bismo ih privoljeli - kazala je ona,  dodajući kako želi da vodi pregovore o postizanju senzitivnih rješenja kojima bi se izbjegla složena faza svjetske ekonomije, prenosi Reuters.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije