Nesreća kod Zvornika

Migranti iz Palestine povrijeđeni nakon pada sa mosta u provaliju

Objavljeno: 16.10.2018. u 17:23 Autor: E. F.

Policiji u jutarnjim satima prijavljeno je da se na nepristupačnom terenu u mjestu Planinci nalaze dvojica migranata koja su povrijeđena

FOTO: PVJ Zvornik

Dvojica migranata iz Palestine povrijeđena su rano jutros u mjestu Planinci, u blizini Zvornika nakon što su sa manjeg mosta pali u provaliju. Nesreću je vjerovatno uzrokovala magla i slaba vidljivost na ovom području u jutarnjim satima. 

Oni su nakon spašavanja, u koje su bili uključeni i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika, prebačeni u JZU Bolnica Zvornik, a potom i u UKC u Tuzli.

Prema policijskim izvorima, oni su oko osam sati dobili dojavu da se na nepristupačnom terenu u mjestu Planinci nalaze dvojica migranata koja su povrijeđena.

- Po prijavi su postupili pripadnici PU Zvornik koji su obavijestili Graničnu policiju BiH, Hitnu pomoć i vatrogasce, uz čiju pomoć su osobe evakuirane i prevezene u JZU Bolnica Zvornik, gdje im je ukazana ljekarska pomoć – saopćio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a policija nastavlja rad na dokumentiranju događaja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije