The Guardian

Migranti na šokantnom snimku: "Tuku nas hrvatski policajci"

Objavljeno: 14.11.2018. u 17:54

Navodeći kako se radi o azilantima koji su iz Alžira, Sirije i Pakistana pokušali u Hrvatsku ući kroz BiH, Guardian piše da su brutalno pretučeni prije nego su ih poslali nazad

FOTO: Screenshot

Britanski list The Guardian objavio je uznemirujuće snimke u kojima se, kako navode, prikazuju migranti koje je navodno tukla hrvatska policija.

Navodeći kako se radi o azilantima koji su iz Alžira, Sirije i Pakistana pokušali u Hrvatsku ući kroz BiH, Guardian piše da su brutalno pretučeni prije nego su ih poslali nazad.

U snimci se tako može vidjeti jedan muškarac lica oblivenog krvlju, uz izjavu jednog koji govori "Hrvatska policija ih muči. Ljudima lome kosti". Guardian navodi samo kako im je snimku dao mladić imena Sami.

U svom tekstu Guardian navodi kako su razgovarali sa 50-ak ljudi, uglavnom Pakistanaca, te da je njih 35 bilo žrtvom policije. Navode svjedočanstva nekolicine njih uz fotografije masnica i povreda. Navode i kako su kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova koje se nije oglasilo.

Izvor:   The Guardian

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije