Tuče migranata letvama i drugim predmetima ponovo su se dogodile u Bihaću, tačnije nedaleko od stadiona NK Jedinstvo. Prema riječima dežurnog operativnog MUP-a USK jedna osoba je jučer u poslijepodnevnim satima zatečena sa teškim tjelesnim povredama i prebačena je u bolnicu.

- Jučer su bile dvije tuče, obje nedaleko od stadiona "Jedinstva". U tuči koja je bila oko 17,15 sati, policija je na terenu zatekla jednog migranta s teškim povredama i on je prebačen u bolnicu. Zbog jezika se nije moglo s njim komunicirati, a migranti kod sebe nemaju nikada ni dokumenata. Oni koji su ga napali razbježali su se ranije, nisu nikakvi predmeti koji su korišteni u tuči pronađeni. Policija radi na rasvjetljavanju. Druga tuča je bila u ulici Darivalaca krvi, oko 22 sata. Policija je zatekla jednog migranta sa lakšim tjelesnim povredama - rekao nam je dežurni operativni.

Kaže da građani Bihaća već znaju kako postupiti u slučaju tuče migranata.

- Uglavnom pozovu 122 i na teren izlaze policajci najbliže policijske stanice. Nažalost ti incidenti migranata su u Unsko-sanskom kantonu sve češći. Uglavom se migranti sukobljavaju međusobno - kazali su nam u MUP-u USK.