open-navfaktor-logo
search
Predsjednik GO
Miličević: Kriza u SDS-u traje dugo, vrijeme je da se stvari mijenjaju
On je istakao da u ovom momentu ne postoji nijedan drugi "stvarni kandidat" za predsjednika SDS-a
22.05.2019. u 12:40
get url
text

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević istakao je danas da se SDS nalazi u dubokoj krizi i da ta kriza traje dugo.

- Vrijeme je da se stvari mijenjaju. To je moj zadatak kao kandidata za predsjednika SDS-a kojeg podržava značajan broj općinskih odbora – rekao je danas Miličević.

On je istakao da u ovom momentu ne postoji nijedan drugi "stvarni kandidat" za predsjednika SDS-a.

- To je stvarno tako. Mora ga predložiti najmanje pet općinskih odbora ili da ima 50 posto potpisa članova skupštine. Nisam siguran da ijedan od ovih o kojima se govori, ima najmanje pet kandidatura, ali imat će – kazao je Miličević.

On je kazao da je izvjesno da će osim njega, kandidati za novog predsjednika SDS-a biti Vukota Govedarica, Mirko Šarović i Mići Mićić.

- Ne znači da ih neće biti još do kraja izbornog ciklusa – dodao je Miličević.

Istakao je da bi prvo što bi uradio kao predsjednik SDS-a bio poziv predsjednicima gradskih i općinskih odbora.

- Važno je i da to što radim ima blagoslov, a to se može dobiti od patrijarha Irineja, i takav poziv bih uputio – kazao je.

Ocijenio je i da priče o polarizaciji unutar SDS-a, te pokušaji da se on lično diskredituje, dolaze iz "kuhinje SNSD-a".

- Usmjereni su da se diskreditujem ja, kao kandidat koji već deset godina pobjeđuje SNSD. Ne želim da vjerujem, ali izgleda da moram na taj način da razmišljam, da u SDS-u postoji struja koja bi diskreditaciju mene, iskoristila za unutarstranačke borbe – istakao je.

Poručio je i da predsjednik SDS-a treba da bude "čovjek koji spaja, a ne razdvaja, koji ne dijeli nego sabira i koji ne dijeli stranku na pobjednike i gubitnike, a posebno ne na pravovjerne SDS-ovce i izdajnike".

- SDS je bila jaka kada nije imala vođu, nego vođstvo – zaključio je Miličević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.