open-navfaktor-logo
search
Obišao gradilište
Ministar Lasić zadovoljan dinamikom radova na Koridoru Vc
Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić posjetio je u utorak gradilišta na jugu Hercegovine, poddionice Buna – Počitelj i Počitelj – Zvirovići i tom prilikom kazao kako je zadovoljan dinamikom izvođenja radova koji nisu stali i pored pandemije koronavirusa.
06.04.2021. u 14:56
get url
text

Izrazio je zadovoljstvo što su radovi na poddionici Buna-Počitelj ušli u završnu fazu, ocijenivši kako se realizacijom projekata izgradnje Koridora Vc stvaraju bolji uvjeti za razvoj i napredak juga Bosne i Hercegovine.

Naglasio je kako će Federalno ministarstvo prometa i komunikacija zajedno s Javnim poduzećem Autoceste Federacije nastaviti u ovom pravcu i realizirati ovakve i slične projekte.

Poddionica Buna – Počitelj duga je 7,2 kilometra i dio je dionice autoceste Mostar jug – Počitelj na Koridoru Vc, a vrijednost izgradnje poddionice je 25 miliona eura. 

Federalni ministar posjetio je i objekte koji se nalaze na ovoj poddionici, natputnjaci Grabovina i Kevčići, potputnjak Bivolje Brdo i dvostrano odmorište Rotimski potok.

Trenutno se na glavnoj trasi radi habajući sloj, što će biti završeno za otprilike mjesec te se izvode asfaltski radovi na odmorištu Rotimski potok.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.