open-navfaktor-logo
search
Nedostajalo kisika
Ministar zdravstva Jordana podnio ostavku nakon smrti osam pacijenata u bolnici
Ministar zdravstva Jordana Natheer Obeidat podnio je ostavku zbog smrti osam pacijenata, koji su preminuli usljied nedostatka kisika u centralnom sistemu za terapije u bolnici u Amanu.
13.03.2021. u 20:09
get url
text

Obeidat je na konferenciji za medije u glavnom jordanskom gradu kazao kako ostavku podnosi zbog moralne odgovornosti nakon onoga što se dogodilo u Državnoj bolnici Al-Salt u Amanu, javlja Anadolija. 

Državna televizija Al Mamlaka javlja da je incident nedovoljne isporuke medicinskog kisika za terapije izazvao veliku paniku u bolnici Al-Salt i da su preminuli pacijenti koji su liječeni od infekcije COVID-19. Nije precizirano kako je došlo do nestanka kisika. Preminulo je osam osoba, a mnogi pacijenti su u kritičnom stanju.

Premijer Jordana Bicher al-Khasawneh saopćio je da je naredio hitnu istragu tog slučaja i najavio procesuiranje odgovornih. Iz Vlade Jordana nisu dali više informacija o incidentu i nisu potvrdili da su preminuli pacijenti bili liječeni od COVID-19. U Jordanu je od početka pandemije koronavirusom zaraženo 464.856 osoba, a od posljedica je preminulo 5.244.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.