Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 17 sati u Trening centru N/FSBiH u Zenici igraju jedan od ključnih mečeva u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Izabranici selektora Vinka Marinovića ugostit će Švicarsku i eventualnom pobjedom napraviti veliki korak ka EURO-u. Zmajići bi trijumfom zadržali lidersku poziciju, sa realnim šansama da prvi prođu kroz cilj i tako izbore direktan plasman na završnu smotru najboljih mladih selekcija Starog kontinenta.

Selektor je oprezan u pogledu prognoza po kojima bi pobjeda u ovom meču osigurala, s velikom sigurnošću, barem drugo mjesto i baraž.

- Fokus je prva utakmica, to govorim i igračima. Najbitnije je ući i odigrati kvalitetnu utakmicu. To su kvalitetni protivnici. Mi smo, nakon dvije utakmice i poraza protiv njih, praktično, bili u situaciji da smo otpali iz borbe za sami vrh. Sada smo došli u situaciju da se borimo za vrh, ali koliko ćemo u tome uspjeti zavisi i od igrača. Zavisi koliko će moći ispoštovati dogovor. Naravno, ne zavisi sve od nas, zavisi i od protivnika. Naravno da je pritisak na nama, jer Švicarska nema šta izgubiti - kazao je Marinović u najavi utakmice.

Zanimljiv će biti i drugi meč naše grupe u kojem drugoplasirani Portugal dočekuje trećeplasiranu Rumuniju. Poraženi u ovom meču vjerovatno će ostati bez šansi za plasman na EURO, dok će pobjednik do kraja kvalifikacija voditi borbu sa BiH za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Rezultati by SofaScore