open-navfaktor-logo
search
MEČ ISTINE
Mlada fudbalska reprezentacija BiH protiv Švicarske napada EURO
Selektor Marinović je oprezan u pogledu prognoza po kojima bi pobjeda u ovom meču osigurala, s velikom sigurnošću, barem drugo mjesto i baraž
07.09.2018. u 08:20
get url
text

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 17 sati u Trening centru N/FSBiH u Zenici igraju jedan od ključnih mečeva u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Izabranici selektora Vinka Marinovića ugostit će Švicarsku i eventualnom pobjedom napraviti veliki korak ka EURO-u. Zmajići bi trijumfom zadržali lidersku poziciju, sa realnim šansama da prvi prođu kroz cilj i tako izbore direktan plasman na završnu smotru najboljih mladih selekcija Starog kontinenta.

Selektor je oprezan u pogledu prognoza po kojima bi pobjeda u ovom meču osigurala, s velikom sigurnošću, barem drugo mjesto i baraž.

- Fokus je prva utakmica, to govorim i igračima. Najbitnije je ući i odigrati kvalitetnu utakmicu. To su kvalitetni protivnici. Mi smo, nakon dvije utakmice i poraza protiv njih, praktično, bili u situaciji da smo otpali iz borbe za sami vrh. Sada smo došli u situaciju da se borimo za vrh, ali koliko ćemo u tome uspjeti zavisi i od igrača. Zavisi koliko će moći ispoštovati dogovor. Naravno, ne zavisi sve od nas, zavisi i od protivnika. Naravno da je pritisak na nama, jer Švicarska nema šta izgubiti - kazao je Marinović u najavi utakmice.

Zanimljiv će biti i drugi meč naše grupe u kojem drugoplasirani Portugal dočekuje trećeplasiranu Rumuniju. Poraženi u ovom meču vjerovatno će ostati bez šansi za plasman na EURO, dok će pobjednik do kraja kvalifikacija voditi borbu sa BiH za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.