open-navfaktor-logo
search
Uspjeh
Mladi poduzetnik spasio fabriku keksa u Živinicama od gašenja
Dok zbog pandemje bilježimo negativne priče iz oblasti privrede, iz Živinica stiže jedna pozitivna.
21.03.2021. u 09:12
get url
text

Uz pomoć roditelja, 29-godišnji Senad Mulabdić otkupio je fabriku keksa pred gašenjem i u jeku pandemije počeo sa radom. Do danas, ne samo da je sačuvao radna mjesta, nego je uposlio dva nova radnika, izvijestio je BHRT. Na ovaj potez usudio se, kaže, jer želi ostati u svojoj zemlji. 

- Mi smo došli, pogledali ove mašine koje su bile u ponudi. Nama se svidio potencijal koji smo vidjeli i jednostavno željom da se ostane u BiH i da se privređuje ovdje, to smo odlučili i evo gazimo polako na domaće tržište - ističe Mulabdić.

Činjenica je da ne postoji privredna grana koja nije osjetila posljedice pandemije. No, mladi Živiničanin kaže da su volja i upornost ipak bili jači od svih nedaća. Umjesto na evidenciji biroa za zapošljavanje, uposlenici su ostali na radnim mjestima pripremajući keks po domaćoj recepturi, zajedno sa Senadom i njegovim ocem.

- Posla ima ko hoće raditi. Mi radimo i oni zajedno se s nama bore, korektni su prema nama. Odnos je drugarski, nije neki odnos gazda-šef-radnik. Svi zajedno se dogovaramo i uspijevamo za sada ispoštovati to što od nas traži tržište - objasnio je Mirza Softić, radnik.

Mulabdić ima namjeru i proširivati kapacitete u narednom periodu, nadajući se, poput svih ostalih privrednika u BiH, stabilnijoj ekonomskoj situaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.