Dvadesettrogodišnji S. R. iz Buzekare, sela u istočnom dijelu Brčko distrikta sinoć je smrtno stradao, najvjerovatnije usljed samodavljenja zalogajem hrane.

Kako je lokalnim medijima kazalo nekoliko očevidaca, društvo se okupilo na proslavi rođendana zajedničkog prijatelja u tom selu, gdje je na trpezi služena jagnjetina.

- U jednom trenutku naš drug je zabacio glavu unazad i počeo da dobija plavu boju po licu i vratu. Mislili smo da mu je pozlilo i iznijeli smo ga izvan prostorije te ga položili na bok. Neko mu je izvadio jezik i on je počeo da diše, ali je ubrzo ponovo došlo do komplikacija, te smo pozvali hitnu pomoć - ispričao je jedan od očevidaca koji nije želio da se otkriva njegov identitet.

Iz Urgentnog centra Opšte bolnice Brčko rečeno je da je pacijent je dovezen mrtav i najvjerovatnije je izdahnuo tokom transporta. Jedan od očevidaca je rekao da je od medicinskih radnika saznao da su iz grla mladića izvadili "dva veća, nesažvakana komada mesa", javila je brčanska Hit televizija.

Šef Operativno-komunikacionog centra u brčanskoj Policiji Halid Emkić potvrdio je za Faktor da je policija obaviještena o ovom slučaju.

- S obzirom na to da je nastupila smrtna posljedica, policija preduzima neophodne mjere i radnje kako bi utvrdila sve okolnosti ovog događaja - kazao je Emkić.