Nesreća se dogodila u 20.46 minuta, a u automobil je udario voz koji je saobraćao iz Bosanskog Šamca prema Doboju.

- Mašinovođa je vidjevši vozilo na putnom prijelazu postupio po propisinma, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbjeći. Na mjesto događaja po prijavi vanrednog događaja, odmah su izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a kao i Komisija za vanredne događaje Želјeznica RS-a - navode iz Željeznica RS-a.

Dodaju da je putni prijelaz "Brđani" osiguran saobraćajnom znakovima na putu, "Andrejevim krstom" i trouglom preglednosti.

- Želјeznice RS-a ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i sigurno nakon prelaska pruge, nastave vožnju - ističe se u saopćenju.

Iz Policijske uprave Doboj saopćeno je da su u nesreći učestvovali voz i automobil "golf", kojim je upravljala S. M. iz Modriče.

-  S. M. je zadobila teške tjelesne povrede i nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Modriča upućena je u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka", odakle je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci. Uviđaj su obavili policijski službenici Policijske stanice Modriča - naveli su iz PU Doboj.