open-navfaktor-logo
search
Uviđaj još traje
Motivi tragedije u Živinicama još nepoznati: Žena se spasila bijegom niz oluk, svjedoci istraumirani
Uviđaj u živiničkom naselju Ciljuge, gdje se jutros dogodila strašna porodična tragedija u kojoj su poginula dvojica muškaraca, a žena teško povrijeđena, još traje.
29.02.2020. u 12:10
get url
text

Uviđajem rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, a obavljaju ga istražitelji Sektora krim-policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Motivi ovog krvavog događaja još se utvrđuju.

Prema zasad poznatim informacijama, pedesetčetverogodišnji Zijad Mujčinović, iz pištolja je ubio svog sina Admira (33), a teško je povrijeđena Zijadova supruga Zada Mujčinović (54), u koju je prethodno također pucao i ranio je, a koja se spasila bijegom preko terase. Zijad je potom počinio samoubistvo.

Nesretna žena, kako nezvanično saznajemo, sa terase se spustila niz oluk. 

FOTO: TUZLANSKI.BA

Ona je zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla na daljem liječenju. Iz te zdravstvene ustanove je potvrđeno da ima povrede podlaktice, koljena i skočnog zgloba i van životne je opasnosti. 

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović kazao je za Faktor da se okolnosti i motivi ovog događaja još utvrđuju.

- Uviđaj još traje. Postoje svjedoci događaja, ali su pod teškim traumama i zasad ih nije moguće ispitati - kazao je Arnautović. 

Dodao je da će nakon obavljanja uviđaja i dokumentovanja svih relevatnih informacija, MUP TK dostaviti Tužilaštvu izvještaj, te će se poduzeti sve druge potrebne istražne radnje.

Nezvanično se moglo čuti da je pucnjavi prethodila svađa, nakon čega je Zijad uzeo pištolj i pucao u suprugu, a potom i sina, usmrtivši ga, a zatim pucao sebi u glavu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.