open-navfaktor-logo
search
Nema krivičnog djela
Muškarac pronađen u vozilu na ulazu u Konjic počinio samoubistvo
Nakon što je obavljena obdukcija tijela muškarca pronađenog u vozilu "ford focus" uz magistralnu cestu M-17 u mjestu Ovčari kod Konjica utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, odnosno da se najvjerovatnije radi o samoubistvu.
30.12.2021. u 17:35
get url
text

Kako je za Faktor potvrdila glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Rajič, vještak sudske medicine dr. Vedo Tuco obavio je danas vanjski pregled i obdukciju tijela.

VEZANI TEKST - Muškarac iz Sarajeva pronađen mrtav u automobilu kod Konjica

- Prema preliminarnom usmenom izjašnjenju obducenta, koji će nam nalaz dostaviti naknadno, te prema informacijama i dokazima prikupljenim od policije, radi se o suicidu. Osoba inicijala T. C. koja je pronađena u vozilu imala je povredu vrata nanesenu oštrim predmetom. Taj predmet pronađen je u vozilu tokom uviđaja - kazala je Rajič.

Kako je precizirala, prema dosad prikupljenim saznanjima nema naznaka da bi se u ovom slučaju moglo raditi o krivičnom djelu.

- Policija će i dalje nastaviti raditi na prikupljanju svih informacija i dokaza s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja - kazala je Rajič. 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.