open-navfaktor-logo
search
Ženu ubio geler ručne bombe
Muškarac s kojim je živjela uhapšen zbog ubistva
Šezdesetsedmogodišnja žena iz Ugljare na području općine Orašje stradala je jučer rano ujutro usljed eksplozije ručne bombe, zbog čega je uhapšen 61-godišnji I. M. iz Ugljare s kojim je živjela
23.08.2018. u 12:11
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a Posavskog kantona, policiji u Orašju prijavljeno je kako je u bolnicu oko tri sata nakon ponoći dovezena žena, kojoj je pružena ljekarska pomoć, te da je ona pola sata kasnije preminula.

- Tokom pripreme preminule za sahranu na tijelu je uočena rana za koju su policajci Policijske stanice Orašje utvrdili da je zadobijena nakon bacanja ručne bombe u dvorište od strane I. M., kojeg su istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a uhapsili i on je kriminalistički obrađen - kazali su iz policije.

Kako nezvanično saznajemo, stradala žena i I. M. su duže vrijeme živjeli zajedno u vanbračnoj zajednici. On je, navodno, tu noć imao neke razmirice sa njenim sinovima. Nakon što su se posvađali u dvorištu, i svako otišao "svojim putem", I. M. je iz kuće uzeo ručnu bombu i u afektu je bacio u dvorište, ali nije imao namjeru da nekog povrijedi. 

Žena je za to vrijeme bila u kući i nakon nekog vremena se počela žaliti kako se ne osjeća dobro. Niko nije ni sumnjao da je povrijeđena, ali je zbog bolova prevezena u bolnicu. Nakon što je žena preminula, utvrđeno je da je najvjerovatnije kroz prozor kuće uletio mali geler, koji ju je pogodio u predjelu prsa.

I. M. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.