open-navfaktor-logo
search
Naknadno uhapšen
Muškarac tvrdio da je zaražen koronavirusom, pa počeo kašljati i pljuvati u novinara
Muškarac koji je tvrdio da je zaražen koronavirusom namjerno je kašljao, kihao i pljuvao prema reporteru koji je uživo izvještavao sa autobuske stanice u Buenos Airesu u Argentini.
18.03.2020. u 11:45
get url
text
Turista kašljao, kihao i pljuvao na novinara

Reporter Cronica TV-a Marco Bustamante je uzeo izjavu od čileanskog turiste, kada mu je prišao drugi muškarac. Počeo ga je vrijeđati, poručujući da "prestane lagati".

Zatim je kazao da je zaražen koronavirusom, te je počeo kašljati, kihati i pljuvati prema šokiranom Bustamanteu i članu njegove ekipe Cronica TV-a, prije nego što je otišao.

Bustamante se na snimku čuje kako doziva policiju, koja je zatim patrolirala tim područjem i uhapsila muškarca, koji je također državljanin Čilea. Nije poznato da li je zaista zaražen koronavirusom.

Argentinske vlasti su potvrdile da je je registrirano 65 osoba koje su zaražene koronavirusom, te da su dvije preminule.

Guillermo Abel Gómez (65) je preminuo 7. marta, nakon što se 25. februara vratio u Argentinu iz Pariza. César Cotichelli (61) je proglašen mrtvim prošlog petka. Ovaj profesor se u Argentinu vratio 24. februara nakon odmora u Egiptu, Turskoj i Njemačkoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.