Reagovanje

MVP i OSA imaju samo sporazum o tehničkim pitanjima

Objavljeno: 30.08.2018. u 17:10

Iz Ministarstva vanjskih poslova negiraju postojanje sporazuma sa OSABiH o dobijanju informacija u slučaju Prilepin

Ministarstvo vanjskih poslova BiH odbacuje navode koji su se posljednjih dana pojavili u javnosti, prema kojima postoji sporazum između MVPBiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) čiji sadržaj omogućava Ministarstvu dobijanje svih potrebnih informacija o slučaju Prilepin, saopćeno je iz Ministarstva.

- MVPBiH obavještava javnost da takav sporazum ne postoji i da navodi koji su se pojavili u medijima nisu tačni. Jedini sporazum koji postoji između Ministarstva vanjskih poslova BiH i OSA-e je onaj čiji su predmet tehnička pitanja, poput podjele troškova i načina korištenja vozila u pojedinim slučajevima vezanim za djelovanje pripadnika OSA-e van BiH. Iz razloga zaštite tajnih podataka nismo u mogućnosti da objavimo tekst predmetnog sporazuma, ali definitivno nikakva mogućnost obezbjeđivanja informacija koje je MVP BiH tražilo od Izvršnog obavještajnog odbora ne postoji prema odredbama ovog sporazuma - navodi se u saopćenju za javnost Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije