open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Na autocesti uhapšen bh. državljanin, našli mu dvije kile heroina ispod poklopca motora
Na autocesti A-1 u Hrvatskoj, u blizini naplatnih kućica kod Karlovca, hravstka policija je sinoć uhapsila bh. državljanina nakon što su mu našli nešto više od dva kilograma herioina.
30.04.2023. u 10:30
get url
text
Autocesta u Hrvatskoj

Kako je danas saopćeno iz Policijske uprave karlovačke, sinoć su pripadnici Mobilne jedinice saobraćajne policije Hrvatske u blizini naplatne stanice Karlovac zaustavili privatni automobil bosanskohercegovačkih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Tokom kontrole vozača i vozila posumnjali su da prevozi drogu zbog čega su daljnje postupanje preuzeli policijski službenici Policijske uprave karlovačke, i to njihove Službe kriminalističke policije.

Pretresli su vozilo na osnovu naloga Županijsko suda u Karlovcu i tada su na prednjoj strani vozila, ispod poklopca motora, pronašli ukupno 2054,2 grama "smeđe praškaste materije za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o drogi heroin".

- Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. Zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke dok je krivična prijava proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu - saopćeno je iz Policijske uprave karlovačke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.