Službenici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili su S. D. (1962.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "teška krađa".

Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi. U toku dana bit će predat nadležnom organu.

Prethodno, službenici ove jedinice su pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača lišili slobode E. H. (1976.). Ustanovljeno je da bh. državljanku potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela "teška tjelesna povreda". Predata je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Šepak, uhapšen je M. T. (1972.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci zbog krivičnog djela "teška krađa". Službenici JGP Zvornik, državljanina BiH predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Također, službenici JGP Orašje uhapsili su D. S. (1972.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Bosanski Šamac. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela "teška krađa".

Državljanin Srbije predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH uhapsili su K. H. (1988.), državljanina Azerbejdžana. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Baku raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "prevara". Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.