open-navfaktor-logo
search
New Hampshire
Na očigled dvoje djece: Džemal Čardaković ubijen nakon što je na semaforu izašao iz kamiona
Džemal Čardaković, 45-godišnji Bosanac, ubijen je u subotu u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u gradu Manchesteru u New Hamphshireu, u blizini tržnog centra, piše CBS News.
30.10.2022. u 18:21
get url
text
Džemal Čardaković

Pucnjava se dogodila oko 15.30 sati, a Čardakovića je ubio Tyrese Harris (22), koji je uhapšen i optužen za ubistvo iz vatrenog oružja.

Državni tužilac New Hampshirea John Formella rekao je da su im svjedoci rekli da je neko upucan na putu. Policajci su utvrdili da 45-godišnji Džemal Čardaković ne reaguje. Proglašen je mrtvim na licu mesta, prenosi CBS News.

Tužioci su rekli da je Haris svjesno izazvao Čardakovićevu smrt pucajući u njega, ali i neoprezno izazvao njegovu smrt "ispoljavajući krajnju ravnodušnost prema vrijednosti ljudskog života".

Do pucnjave je je došlo u trenutku kada je Harris, vozeći terenac, stao na semaforu ispred Čardakovića koji je vozio kamion. Čardaković je izašao iz vozila kako bi razgovarao s Harrisom koji ga je u tom trenutku upucao.

Prije rasprave na semaforu, a nakon toga i ubistva, Harris je navodno u vožnji određeni period nesavjesnom vožnjom ometao saobraćaj i druge učesnike u njemu.

Također, svjedoci koji su se nalazili na ovom mjestu u trenutku tragedije naglasili su kako se u kabini s Čardakovićem nalazilo i dvoje djece.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.