open-navfaktor-logo
search
GPBiH
Na području Foče zaplijenjene cigarete, oružje i municija
Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum, u nastavku akcije u kojoj je 22. marta ove godine zaplijenjeno 15. 000 kutija cigareta bez akciznih markica, po naredbi Suda BiH pretresli su jučer porodičnu kuću B. J. na području Foče.
30.03.2021. u 14:43
get url
text

Tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta određena količina cigareta bez akciznih markica kao i telefoni i SIM kartice, Scout Gard kamera, noćni dvogled sa infracrvenim svjetlom, puška M48 A kalibra 7.9 mm, 124 komada municije kalibra 7.9 mm i 16 komada municije za pušku 7.62 mm, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela neovlašteno skladištenje roba, a u vezi s neovlaštenim prometom akciznih proizvoda i neovlašteno držanje naoružanja vojne opreme i municije, B. J. te M. J. koji se dovodi u vezu s ovim događajem, ispitani su u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.