open-navfaktor-logo
search
Čović im je predsjednik
Načelnici Čapljine i Gruda poručili "Sejdi" Komšiću da je nepoželjan
On nije legitimni predstavnik Hrvata u BiH, tako ni općine Grude. Za nas je to, temeljem 90,82 posto volje birača općine Grude, Dragan Čović, poručio je Grizelj 
11.10.2018. u 09:40
get url
text

Načelnici općina Grude i Čapljina u izjavama za tamošnje lokalne portale kazali su da je novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić nepoželjan u tim gradovima.

Komšić, kojeg portal HMS (Hrvatski medijski servis) posprdno naziva "Sejdo", ranije je najavio posjetu ovim općinama, no općinski načelnici očigledno ga žele proglasiti personom non grata.

Načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj poručio je Komšiću da "s obzirom na način na koji je izabran", on kao član Predsjedništva BiH nije dobrodošao u Grude.

- Hrvati su u svim općinama i gradovima u kojima su većinski narod izabrali za svog člana Predsjedništva Dragana Čovića. Željko Komšić je treći put uzurpirao ono što mu ne pripada i ne treba dolaziti jer mu mi nismo spremni izraziti službenu dobrodošlicu. On nije legitimni predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine, tako ni općine Grude. Za nas je to, temeljem 90,82 posto volje birača općine Grude, Dragan Čović i njemu ćemo prvom prigodom izraziti najsrdačniju dobrodošlicu - kazao je za Grude.com načelnik Grizelj.

- Žalosni smo što je još jednom izabran za hrvatskog člana predsjedništva kandidat koji nema nikakvu potporu Hrvata u BiH - stoji u saopćenju koje je medjima poslala Općinska organizacija HDZ-a BiH Čapljina.

- Kao takav nije dobrodošao u naš grad. Ovakvim izborom jedan dio Bošnjaka je pokušao napraviti štetu Hrvatima i Bosni i Hercegovini. Hrvatima štetu nisu nanijeli, ali BiH jesu! Imali smo kao narod i ranije velikih izazova, ali smo ih vođeni HDZ-om BiH znali i uspjeli svladati, tako će biti i sada - poručuje se u dopisu koji potpisuje predsjednik OO HDZ-a BiH Čapljina i aktuelni načelnik ove općine Smiljan Vidić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.