open-navfaktor-logo
search
Napadači bili maskirani
Načelnik Civilne zaštite Teslić usred dana brutalno pretučen pred djecom
Prilikom napada sa Borićem je bio i njegov maloljetni sin, koji je prilikom napada uspio da pobjegne i pozove pomoć sa obližnjeg dječijeg igrališta
02.07.2019. u 14:34
get url
text

Načelnik Civilne zaštite u Tesliću Dule Borić pretučen je u nedjelju pred većom grupe djece na dječijem igralištu u tom gradu, saopćio je Općinski odbor SDS-a Teslić, čiji je Dulić aktivista.

Napad se desio usred dana u parku koji se nalazi u blizini zgrade u kojoj živi Borić.

Iz Policijske uprave Doboj, uz navođenje inicijala, potvrđeno je da im je prijavljeno da su dvije nepoznate osobe napale Borića i nanijele mu teške povrede.

– Policija je odmah izašla na mjesto događaja i povrijeđeni je upućen u Dom zdravlja u Tesliću, gdje mu je pružena ljekarska pomoć. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac koji je djelo okarakterisao kao nanošenje tjelesnih povreda – potvrdila je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez.

Općinski odbor Srpske demokratske stranke Teslić najoštrije je osudio napad na Borića, "aktivistu Srpske demokratske stranke i šefa civilne zaštite u Općinskoj upravi Teslić, uglednog domaćina".

- U nedjelju, 30.6.2019. godine, Borića su na parkingu ispred njegovog stana presrela dva potpuno maskirana lica i nanijeli mu povrede i rasjekotine sa više udaraca u glavu. Prilikom napada sa Borićem je bio i njegov maloljetni sin, koji je uspio pobjeći i pozvati pomoć sa obližnjeg dječijeg igrališta.

Činjenica da se sve ovo dešavalo usred dana u najvećem teslićkom naselju u ulici Jovana Dučića, pred maloljetnim djetetom i u blizini dječijeg igrališta sa većom grupom djece, te da je ovo jedan u nizu ovakvih slučajeva teških fizičkih napada i napada na imovinu građana, dovoljno govori o stanju sigurnosti na području naše općine.

Ne prejudicirajući motive ovog napada, što je posao istražnih organa, svaki stanovnik naše općine mogao bi da se zapita šta se to dešava već nekoliko godina u Tesliću, šta je sljedeće i ko je sljedeći, te da opravdano strahuje za svoju sigurnost i za sigurnost svoje porodice - naveli su u OO SDS Teslić.

Kako su naveli, od nadležnih očekuju da što prije privedu pravdi počinioce ovog napada, kako bi se među građane vratio mir i osjećaj sigurnosti, kao i povjerenje u rad tih organa, imajući u vidu, kako navode, činjenicu da veći broj sličnih slučajeva ugrožavanja sigurnosti, života i imovine građana koji su se desili u zadnje tri godine do danas nisu razriješeni i procesuirani od nadležnih organa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.