open-navfaktor-logo
search
Nakon nesreće
Načelnik Konjica i supruga stabilni: Bubalo zadobio potres mozga, a supruga prijelom butne kosti
Zdravstveno stanje načelnika Općine Konjic Emira Bubala i njegove supruge, koji su jutros u Vrapčićima kod Mostara, na dijelu magistralnog puta M-17, u saobraćajnoj nesreći teško povrijeđeni, stabilno je, potvrđeno je u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić".
01.06.2020. u 10:52
get url
text

Prema riječima dr. Memeda Haznadara, šefa Službe za anesteziju i reanimaciju, oboje su sa teškim tjelesnim povredama, no njihovo zdravstveno stanje za sada je stabilno, svjesni su i komunikativni. Oba pacijenata su smještena na hirurški odjel, gdje se prati njihovo stanje.

- U pitanju je težak potres mozga sa blagim krvarenjem u mozgu i za sada to ne zahtijeva nikakav operativni zahvat, dok je kod gospođe težak prijelom butne kosti, i bit će rađen operativni zahvat, ali prvo se prati stanje ostalih organa - pojasnio je dr. Haznadar.

VEZANI TEKST: Teška saobraćajna nesreća u Vrapčićima, povrijeđene dvije osobe

U nesreći su učestvovala dva automobila, "škoda octavia" i "golf". Bubalo je upravljao automobilom "škoda", kada se pod još neutvrđenim okolnostima sudario s vozilom "golf" za čijim se upravljačem nalazio I. M. On, kao i još tri osobe u "golfu" su prošli bez povreda.

Oba vozila su nakon udesa izletjela sa ceste, pa su vatrogasci morali rezati krov da bi izvukli povrijeđene iz "škode".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.