open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo RS
Najveća zapljena u Gacku: Potvrđena optužnica za krijumčarenje 240 kg skanka
Trojka je uhapšena 8. januara ove godine na području općine Gacko, kada je pronađeno 240 kilograma skanka, što je ujedno bila i najveća zapljena na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje
03.06.2019. u 15:34
get url
text

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Milorada Grbe, Adisa Misimovića i Benjamina Krehića zbog krivičnog djela počinjenog u sastavu kriminalnog udruženja u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Optužnicu protiv njih je 30. maja ove godine podiglo Tužilaštvo RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Trojka je uhapšena 8. januara ove godine na području općine Gacko, kada je pronađeno 240 kilograma skanka, što je ujedno bila i najveća zapljena na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje.

- Optužnica navedene osobe tereti da su početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe koja je organizovana od strane za sada nepoznatog lica, na području Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, učestvovali u neovlaštenoj nabavci, ilegalnom skladištenju i transportu veće količine opojne droge marihuana u svrhu dalje prodaje zainteresovanim kupcima na području RS, odnosno BiH –navedeno je iz Tužilaštva RS.

Dodali su da se optuženi nalaze u pritvoru od hapšenja u januaru, a uz optužnicu je predloženo da im se pritvor produži do okončanja suđenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.