Tužilaštvo RS

Najveća zapljena u Gacku: Potvrđena optužnica za krijumčarenje 240 kg skanka

Objavljeno: 03.06.2019. u 15:34 Autor: B. S.

Trojka je uhapšena 8. januara ove godine na području općine Gacko, kada je pronađeno 240 kilograma skanka, što je ujedno bila i najveća zapljena na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje

FOTO: Arhiv

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Milorada Grbe, Adisa Misimovića i Benjamina Krehića zbog krivičnog djela počinjenog u sastavu kriminalnog udruženja u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Optužnicu protiv njih je 30. maja ove godine podiglo Tužilaštvo RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Trojka je uhapšena 8. januara ove godine na području općine Gacko, kada je pronađeno 240 kilograma skanka, što je ujedno bila i najveća zapljena na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje.

- Optužnica navedene osobe tereti da su početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe koja je organizovana od strane za sada nepoznatog lica, na području Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, učestvovali u neovlaštenoj nabavci, ilegalnom skladištenju i transportu veće količine opojne droge marihuana u svrhu dalje prodaje zainteresovanim kupcima na području RS, odnosno BiH –navedeno je iz Tužilaštva RS.

Dodali su da se optuženi nalaze u pritvoru od hapšenja u januaru, a uz optužnicu je predloženo da im se pritvor produži do okončanja suđenja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije