open-navfaktor-logo
search
Provincija Hatay
Nakon 88 sati ispod ruševina spašena petočlana porodica i dvogodišnja Fatma
Dvogodišnja Fatma Halifi spašena je ispod ruševine zgrade 88 sati nakon razornih zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne dijelove Republike Turske i koji se u medijima već opisuju katastrofom stoljeća, javlja Anadolija.
09.02.2023. u 22:12
get url
text

Nadljudskim naporima spasioci su iz ruševine zgrade u Antakiyi u provinciji Hatayu spasili dvogodišnju djevojčicu Fatmu i predali je ambulantnom timu radi ukazivanja potrebne ljekarske pomoći.

Spasioci su uz ovacije ispratili unošenje male Fatme u ambulantno vozilo i kroz prozor su pratili ljekarsko ukazivanje prve pomoći.

I petočlana porodica, među kojima je troje djece, spašena je ispod ruševina u Hatayu. Nakon 88 sati provedenih ispod ruševina, porodicu je spasila ekipa iz Konye. 

Ekipe na terenu danonoćno rade već četiri dana kako bi spasili što više ljudi zarobljenih ispod ruševina nakon razornih zemljotresa koji su jug Turske pogodili u ponedjeljak.

Zdravstveno stanje djece je dobro. 

Najmanje 17.406 osoba je poginulo, a 71.866 je povrijeđeno nakon dva snažna zemljotresa koja su u ponedjeljak potresla jug Turske, izjavio je u četvrtak ministar zdravstva Fahrettin Koca.

Ukupan broj poginulih u Turskoj i Siriji premašio je 20.400.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.