open-navfaktor-logo
search
Trgovina narkoticima
Nakon hapšenja u akciji "Mak": Mehmeti pušten, za ostale zatražen pritvor
Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ponoviti krivično djelo
18.07.2019. u 13:19
get url
text

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog sarajevskom Općinskom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora ze četvero osumnjičenih i uhapšenih u akciji "Mak", dok je peti pušten da se brani sa slobode.

Kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva, na slobodu je pušten Muhamed Mehmeti (41) jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo daljnje zadržavanje. S druge strane, pritvor je zatražen za Armina Mirvića (31), Edina Džinića (53), Envera Džanku (46) i Safeta Kurtovića (52).

- Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ponoviti krivično djelo - kazao je za Faktor portparol Tužilaštva Alem Hamzić. 

Svi oni se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, a Mirvić i Džanko dodatno i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije, koji su im pronađen tokom pretresa.

Uhapšeni su prekjučer nakon višemjesečne istrage koju su pod nadzorom Tužilaštva KS provodili pripadnici FUP-a. U pretresima na devet lokacija nađeni su heroin, spid, marihuana, te dugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi protiv njih.

Kako smo ranije objavili, uhapšeni su uglavnom povratnici u vršenju krivičnih djela i poznati su odranije organima gonjenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.