Mostar

Naređena obdukcija tijela Mehe Volodera, djelo će biti prekvalifikovano

Objavljeno: 19.09.2018. u 22:34 Autor: A. B. Š.

Slučaj je sa Općinskog suda Mostar prešao u nadležnost Kantonalnog suda

FOTO: ARHIV

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona naredilo je obdukciju tijela Mehe Volodera koji je jutros izgubio životnu bitku u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" Mostar, a nakon što ga je brutalno 7. augusta pretukao bivši kick-bokser, Jasmin Fafulić zvani Jale iz Zenice.

Fafuliću je zbog osnovane sumnje da je počinio teške tjelesne povrede nedavno produžen pritvor za dva mjeseca, ali prema riječima postupajućeg kantonalnog tužioca Kemala Maksumića,
nakon obdukcije koja će biti obavljena sutra, mijenjat će se i kvalifikacija djela osumnjičenog.

- Sada je sa smrtnom posljedicom, tako da ćemo na osnovu svih dokaza znati o kojoj se kvalifikaciji tačno radi. Istraga se nastavlja da bi se utvrdili svi dokazi i donio zaključak šta se tačno dogodilo- kazao je Maksumić.

Slučaj je sa Općinskog suda Mostar prešao u nadležnost Kantonalnog suda.

Podsjetimo, Fafulić je Volodera više puta udario zatvorenom šakom u predjelu glave, brade i vrata sa namjerom da ga ozljedi, svjestan da na taj način može dovesti u opasnost život oštećenog, usljed čega je kod Volodera došlo do višestruke frakture lobanje, otoka i nagnječenja mozga, unutarnje krvarenja u predjelu glave, te se oštećeni do jutros, kada je preminuo, nalazio u stanju moždane kome.

Fufaliću je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela, osoba kod koje do sada izrečene kaznenopravne sankcije nisu utjecale da se prestane baviti ovakvim ili sličnim radnjama.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije