open-navfaktor-logo
search
Javnost uz oca
Natjerao silovatelja svoje šestogodišnje kćerke da sebi iskopa grob i ubije se, stravični slučaj dobio sudski epilog
Izbezumljeni otac koji je natjerao svog najboljeg prijatelja da se ubije kada je otkrio da je muškarac seksualno zlostavljao njegovu kćerku, pušten je iz zatvora nakon samo šest mjeseci.
28.10.2022. u 17:41
get url
text

Vjačeslav (Slava) Matrosov, 35, bio je u zatvoru na 18 mjeseci, ali je sada pušten kući godinu dana ranije. U Rusiji je zavladao val simpatija prema ocu koji je prisilio seksualnog zlostavljača djece Olega Sviridova (32) da sebi iskopa grob u šumi.

Pedofil je preminuo ubrzo nakon tuče sa Matrosovim, koji je tajno zakopao njegov leš u neobilježenu grobnicu.  Istražitelji su zaključili da je Sviridov sebi oduzeo život tokom sukoba u šumi kada je Matrosov jasno pokazao svoj bijes zbog seksualnog zlostavljanja, objavio je Daily Mail.

Sviridov je više puta seksualno zlostavljao kćerku Matrosova, koja je tada imala šest godina. Nakon prijevremenog puštanja iz zatvora, otac je objavio sliku sa suprugom Natalijom (35) uz riječi: "Kući. Mnogo volim."

Matrosov je prvobitno bio u pritvoru zbog sumnje za ubistvo, ali je to izazvalo negodovanje javnosti u Rusiji.

Krasnoglinski sud u Samari ga je u aprilu proglasio krivim za "podsticanje" svog prijatelja na "samoubistvo" i osuđen je na 18 meseci u strogoj ruskoj kaznenoj koloniji.

Oleg Sviridov (lijevo) i Vjačeslav Matrosov (desno) bili su prijatelji

Blisko prijateljstvo je puklo kada je otac na mobilnom telefona svog prijatelja pronašao mučne i eksplicitne snimke na kojima se vidi kako Sviridov tjera njegovu kćerku da izvrši seksualni čin nad njim.

Djevojčica, koja ima devet godina, čula se kako moli: "Oleg, dosta je, ne mogu više. Želim ići kući".

Matrosov, bivši radnik fabrike raketnih motora, mogao je biti osuđen na 15 godina zatvora da je optužen za ubistvo.

U regionu Samare bio je talas podrške javnosti za Matrovova nakon što je doveden u vezu sa ubistvom pedofila Sviridova, a slučaj je bio istaknut širom svijeta.

Mještani u selu Pribrežnaja prikupili su novac za njegove početne pravne troškove. U peticiji koju je potpisalo 2.500 ljudi tražilo se da on bude potpuno oslobođen.

Podržali su ga jer je "spasio našu djecu oslobodivši nas od seksualnog napadača djece".

Matrosov je optužen za "podsticanje osobe na samoubistvo... prijetnjama ili zlostavljanjem".

Izvori bliski slučaju rekli su da su detaljni forenzički dokazi pokazali da Matrosov nije ubio Sviridova u šumi u kojoj je njegovo tijelo kasnije pronađeno u improviziranoj grobnici. Postoje tvrdnje da je Sviridovu dat ultimatum da ode u policiju i prizna da je seksualno zlostavljao djevojčicu ili da se suoči s očevim gnjevom.

Rođak je rekao da je Sviridov viđen teško pretučen na dan kada je nestao u septembru 2021. godine, više od sedam dana prije nego što je njegovo tijelo pronađeno u improvizovanoj grobnici u blizini sela Vintai.

Strahuje se da je Sviridov zlostavljao još dvoje djece.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.