open-navfaktor-logo
search
SDA Živinice
Nema suprostavljanja Tuzle i Sarajeva, stat ćemo na put politikama  podjele i destabilizacije BiH
Na današnjoj press konferenciji OO SDA Živinice na temu "Aktuelni politički momenat u TK“,  govorio je dipl. pravnik, kandidat SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona Muamer Zukić
20.09.2018. u 20:47
get url
text

Zukić je upozorio:

- Na predstojećim izborima biraju se članovi parlamenata i skupština, u kojima se donose svi zakoni ove države. Nema donošenja zakona, izvan organa koji se biraju na ovim izborima. Početkom oktobra izabrat ćemo stranke i ljude koji će u naredne četiri godine upravljati svim važnim procesima u državi. Na ovim izborima biramo kakvu državu želimo.

Dodao je kako će se politička borba voditi sa onima koji ovoj državi ne misle dobro, koji je žele destabilizirati i razgraditi. SDA će takvim stati na put i snagom naroda zaustaviti ih u njihovim namjerama.

- Ovi izbori su posebno važni za Tuzlanski kanton i Sjeveroistočnu Bosnu. SDA se na Tuzlanskom kantonu usprotivila onima koji su  favorizirali i nejednako razvijali općine unutar ovog kantona. Mi iz Živinica nismo zadovoljni svojim položajem, ali ne želimo ga popraviti na štetu drugih. Želimo ravnomjeran razvoj svih trinaest općina na našem kantonu, napredak Tuzlanskog kantona, ali ne želimo i nećemo dopustiti suprostavljanje Tuzle Sarajevu. Bilo kakve disperzije i podjele unutar Bosne i Hercegovine vode podjelama našeg naroda i destabilizaciji prilika. Destabilizirane političke prilike znače zaustavljanje ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine, a SDA to ne želi. SDA izlazi pred narod sa konkretnim pokazateljima onog što je do sad uradila i prijedlozima da nastavi uspješno započeto - istakao je Zukić

- SDA nudi sistemska zakonska rješenja, a ne populističke, neprovodive parole, koje u vremenu teško stečenog mira i ne zvuče lijepo. Takve parole i najave trebaju biti poziv na buđenje svim bh. patriotama,  koji vole ovu državu. U ovom trenutku najbolje što  ćemo uraditi za domovinu je  izlazak na izbore i podrška SDA i njenim kandidatima onima za koje znamo da će najbolje čuvati državu - završio je Muamer Zukić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.