open-navfaktor-logo
search
Teško iskustvo
Nije vjerovao u koronavirus, a sada je objavio poruku iz bolnice: "Ne pravite istu grešku kao ja, ovo me ubija"
Britanski turista koji nije vjerovao u postojanje i opasnost koronavirusa je objavio video poruku iz bolničkog kreveta, u kojem je završio nakon što je zaražen ovim virusom.
27.09.2020. u 09:54
get url
text
Chris Grailey

Chris Grailey (29) je rekao kako je mislio da je "nepobjediv", ali da sada nosi masku sa kisikom dok leži u bolničkom krevetu u Watfordu.

Direktor prodaje iz Manchestera nije imao nikakvih zdravstvenih tegoba, a priznao je da je tvrdio da je "koronavirus sr***".

Sada, međutim, u svom videu Chris kaže da nije siguran hoće li "izaći s druge strane" i upozorio je druge mlade ljude da ne prave istu grešku kao on, prenosi Daily Mail.

- Uhvatio sam ga na Tenerifima misleći da sam nepobjediv, ne noseći masku – kazao je u videu.

Dodao je kako je platio cijenu, te da nije imao druge bolesti i da ne želi da drugi prave iste greške koje je on napravio.

- Sada sam na intezivnoj njezi, čekajući tretman i ne znajući da li ću izaći na drugu stranu. Zato želim objaviti ovu poruku jer se to može svakome dogoditi, pa vas molim da se pazite – kazao je Grailey u objavljenoj poruci.

Objasnio je da je zaražen koronavirusom tokom odmora na Kanarskim otocima prošle sedmice, a prije četiri dana mu je dijagnosticirana upala pluća.

- Bio sam bolestan veći dio odmora. Izgubio sam čula ukusa i mirisa, te sam se preznojavao. Ali se stanje pogoršalo kada sam se vratio kući – ispričao je ovaj 29-godišnjak.

Otkrio je da ne može disati i kretati se, te da se osjeća kao zombi. U sklopu terapije dobije antibiotike, steroide i oksigen.

- Razlog zbog kojeg vam ovo pokazujem je taj što sam ja bio prvi koji je govorio da je ovo sr***, da smo mladi i da to ne možemo dobiti, da je to samo gripa, teorija zavjere, bla bla bla. To je pogrešno. Ovo je stvarno. Ubija me – kazao je Grailey.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.