open-navfaktor-logo
search
Adem Zolj
Nisam protiv izbora Azre Muzur za direktoricu ViK-a
Meni je najvažnije da se novi direktor izabere što prije, a to bi bilo dobro i za ovo javno preduzeće i Kanton Sarajevo, kaže Zolj
30.08.2018. u 11:39
get url
text

Nadzorni odbor KJKP Vodovod i kanalizacija, koji je imenovan 20. juna, trebao bi naredne sedmice izabrati novog direktora ovog javnog kantonalnog preduzeća.

Oni su nastavili proceduru izbora direktora ViK-a, koju su prije podnošenja ostavku pokrenuli njihovi prethodnici.  Sa kandidatima koji su se prijavili na konkurs članovi novog Nadzornog odbora su obnovili  intervjue.

U javnosti se spekuliše da je premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj protiv imenovanja Azre Muzur koja trenutno obavlja funkciju v.d. direktorice ViK-a, a prijavila se i na konkurs za direktora.

Kantonalni premijer Zolj, kazao je za Faktor da je iznenađen zbog podmetanja  u javnosti o imenovanju novog direktora ViK-a.

- Kada sam preuzeo funkciju premijera rekao sam da se neću mješati u izbor direktora Vodovoda i kanalizacije i tako je i ostalo. Samo sam izjavio da bi volio da se imenuje direktor koji nije iz ovog preduzeća. Meni je najvažnije da se novi direktor izabere što prije, a to bi bilo dobro i za ovo javno preduzeće i Kanton Sarajevo – kazao je Zolj.

Premijer Zolj je dodao kada je počela procedura za izbor novog direktora ViK-a da su mu članovi Nadzornog odbora koji su dali ostavku dolazili i tražili njegovo mišljenje ko bi trebao biti izabran za direktora Vodovoda i kanalizacije.

- Resorni ministar Vlade KS i ja smo im još tada rekli da mi ne želimo ni na koji način utjecati na izbor direktora. Zato je nadležan Nadzorni odbor preduzeća i neka urade svoj posao. Kada smo odbili dati svoje mišljenje oni su dali ostavke – pojasnio je Zolj.

Konkurs za izbor direktora Vodovoda i kanalizacije zaključen je polovinom aprila 2018. godine i za mjesto direktora prijavilo se šest kandidata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.