open-navfaktor-logo
search
Proizvodnja
Njemački div u firmu u Tešnju investirao 9,5 miliona KM
Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić s predstavnicima vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) posjetio je kompaniju Mann+Hummel BA u Tešnju, koja je dio njemačkog koncerna Mann+Hummel.
29.09.2020. u 08:33
get url
text

Firma se bavi proizvodnjom filtera, između ostalog i za autoindustriju. Huskić je impresije sa ove posjete podijelio na svom Facebook profilu, kao i zanimljive informacije o investicijama kompanije.

– Bilo je mnogo razloga za posjetu: Nova investicija u Logistički centar vrijedna cca 9,5 miliona KM (vjerovatno jedan od najsavremenijih u BiH). Tu je i rast broja zaposlenih u ovoj kompaniji i u vremenu pandemije i rekordan broj zaposlenih od kako firma u Tešnju posluje, (cca 700 uposlenih). Treća stvar su novi implementirani standard ISO 45001:2018 (zaštita zdravlja i sigurnosti uposlenih) – napisao je Huskić.

Dodao je kako je činjenica da njemačka grupacija dalje reinvestira i pojačava svoje poslovanje u Tešnju unoseći optimizam, a posebno raduje spoznaja da se to postiže sa "domaćim" menadžmentom, znanjem i sposobnostima.

- Iz Mann+Hummela BA su nam najavili skori završetak investicije, pa i povećanje broja radnih mjesta. Iskrene čestitke menadžmentu i svim uposlenim – naveo je Huskić.

Dodao je da su se tokom posjete uvjerili da Tešanj ima ozbiljne poslovne subjekte koji su se prilagodili novim okolnostima poslovanja (COVID-19). Postižu se, kako je dodao, svjetski standardi vrijedni poštovanja koji ukazuju da se rast i razvoj moraju nastaviti.

– Posljednji podaci Porezne uprave FBiH (18.9.2020.) govore da u Tešnju ima cca 13.400 radnih mjesta, i ukazuju na vitalnost proizvodnog sektora i prilično uspješno nošenje sa ekonomskom krizom – zaključio je načelnik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.