open-navfaktor-logo
search
Učestvovao u ubistvu
Nosio sanduk i plakao: Objavljene fotografije Rodoljuba Gajića sa sahrane Kruniću
"Učestvovao je u ubistvu, a sa nama sutradan plakao. Dao čitulju u novinama, bio na sahrani… Bože, ima li te? Kakav nečovjek možeš biti?"
13.05.2019. u 12:23
get url
text

Rodoljub Gajić je na sahrani vlasnika "Sector Securityja" Slaviše Krunića nosio sanduk, te ga spustio u raku i sve vrijeme stajao kraj porodice ubijenog.

Ovo potvrđuju fotografije fotoreportera portala Srpskainfo.

– Učestvovao je u ubistvu, a sa nama sutradan plakao. Dao čitulju u novinama, bio na sahrani… Bože, ima li te? Kakav nečovjek možeš biti – komentar je jednog od Gajićevih radnih kolega.

Gajić je radnik "Sector securityja", a uhapšen je zbog sumnje da je Krunićevim ubicama odavao podatke o njegovom kretanju i osiguranju. U međuvremenu mu je određen jednomjesečni pritvor.

Pritvor mu je određen u trajanju od mjesec dana, zbog bojazni da bi mogao ometati istragu uticajem na svjedoke, kao i zbog težine krivičnog djela.

Gajić je kod Krunića radio sedam godina, a bio je angažovan i na osiguranju Krunićeve porodice.

Najjezivije od svega je da je danima, prema sopstvenom iskazu, znao da će Krunić biti likvidiran, objavio je na svom blogu novinar Slobodan Vasković pozivajući se na izvore iz pravosudno-policijskih krugova.

- Shvatio sam da će Krunić biti ubijen, ali nisam smio nikom od kolega da kažem jer sam se plašio za svoj i život svoje porodice - izjavio je, kako piše Vasković, Gajić istražiteljima, čime je direktno potvrdio da je od početka dio organizacije i izvršenja teškog ubistva Slaviše Krunića i njegove pratnje.

Sačekuša za Krunića i njegovu pratnju pripremljena je za 22. april ove godine, a Gajić je uzeo zamjenu za taj dan na poslu, kako bi sebi "stvorio" alibi.

Krunić je ubijen u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banje Luke.

Ubice su ga sačekale na lokalnom putu, a osim Krunića ubijen je i njegovog tjelohranitelj Žarko Pavlović, a teško ranjen vozač Goran Ilić.

U razmjeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević.

Zbog ubistva iste noći je uhapšen Emilo Baldo, a traga se za Benedijem Đukanovićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.