open-navfaktor-logo
search
"200 posto Crnogorac"
Novi premijer Crne Gore opet "slučajno" slavi uz četničke pjesme
Nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" i novoizabrani crnogorski premijer Zdravko Krivokapić proslavljao je jučer u jednom restoranu kandidaturu za mandatara.
24.09.2020. u 21:31
get url
text

Na videu koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako se Krivokapić i društvo dobro zabavljaju uz srpsku nacionalističku pjesmu "Tamo daleko“.

To je inače nacionalistička pjesma, srpskih tj. četničkih vojnika na Solunskom frontu, koja je dugo bila zabranjena u bivšoj Jugoslaviji i tek "ilegalno" je snimana i pjevana među srpskim nacionalistima.

- Evo kako 200% Crnogorac, što bi rekao Andrija Mandić, proslavlja pobjedu na izborima. Krivokapić se i ovdje, vjerovatno, našao slučajno - napisao je na Twitteru portparol DPS-a Miloš Nikolić, koji je podijelio ovaj snimak sa svojim pratiocima.

Podsjetimo, nedavno se u javnosti pojavio i videosnimak na kojem se vidi Krivokapić u kući četničkog vojvode Milete Pavićevića, na dočeku Nikole Kavaje člana četničke organizacije SOPO, koji je u SAD-u bio osuđen zbog terorizma i drugih krivičnih djela.

Uz dobrodošlicu i zdravice, sluša se tada nezvanična srpska himna Bože pravde, drže se četnički govori i leleče nad srpstvom i Srbijom, a zapjevao je i guslar.

Krivokapić je nakon objavljenog snimka potvrdio da se on nalazi na njemu, ustvrdivši da se tu "zateko slučajno".

A evo šta je kasnije rekao o "gospodinu Kavaji".  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.