Nalaz obdukcije tijela novorođenčeta, koje je pronađeno prekjučer na lokalitetu Kobilovača pored regionalnog puta R424 Mostar – Čitluk,  potvrdio je da je nastupila nasilna smrt.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva HNK.

- Jučer je jedno lice ispitano u Tužilaštvu HNK, te će danas Tužilaštvo odlučiti hoće li podnijeti prijedlog za određivanje pritvora- kazao je tužilac.

Otac bebe M. Š. iz Gruda je, kako smo već pisali, na saslušanju u policijskoj stanici Grude, bez imalo zatezanja priznao gdje je ostavljena beba, tačnije, u kojem žbunju.

- Operativnim radom dviju uprava policije, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zapadnohercegovačkog kantona, došlo se do saznanja na temelju kojih je u neposrednu vezu s nasilnom smrću novorođenog muškog djeteta doveden njegov otac M. Š. (1962) iz mjesta Dragićina, općina Grude. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, lišen je slobode i predat Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona. Protiv istog je podnesena krivična prijava za krivično djelo ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Istragom je utvrđeno da je beba rođena u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 2. septembra, bez ikakvih komplikacija, odakle je otpuštena nakon nekoliko dana. 

Međutim, prilikom povratka iz Mostara roditelji bebu nisu donijeli kući, već je usput usmrćena i ostavljena pored puta.

Iako zvanično nisu poznati razlozi zbog čega je beba ubijena, u javnosti su se pojavile spekulacije da je uhapšeni sumnjao da ga njegova mnogo mlađa supruga  supruga vara, te da beba nije njegova zbog čega se odlučio na ovaj grozni čin.

Uloga njegove supruge u smrti bebe još nije potpuno jasna.  

Ovaj par ima troje starije djece u dobi od dvije, tri i četiri godine.