Medijska nagađanja

Obeštećenje 150 miliona eura: Adidas dovodi Paula Pogbu u Juventus?

Objavljeno: 26.06.2019. u 15:23

Pogba ima ugovor sa Manchester Unitedom do 2021. godine i zarađuje oko 15 miliona eura godišnje

Pogba je na Old Trafford stigao upravo iz Juventusa

Paul Pogba, sjajni francuski veznjak, mogao bi se vratiti u Juventus, a ključnu stvar u realizaciji ovog posla mogao bi odraditi Adidas, tvrde italijanski mediji!

Corriere dello Sport piše da će Pogba i Stara dama zatražiti pomoć njemačkog proizvođača sportske opreme kako bi Francuz napustio Manchester United i stigao u Torino.

Pogba ima ugovor sa Manchester Unitedom do 2021. godine i zarađuje oko 15 miliona eura godišnje, ali očito nije zadovoljan i spreman se određi mnogo toga kako bi napustio Old Trafford.

Adidas sa Juventusom ima ugovor do 2027. godine vrijedan 408 miliona eura, a United traži 150 miliona eura za papire sjajnog veznjaka, za čije usluge je zainteresovan i Real Madrid.

Dolazak Francuza u Torino mogao bi propasti ako Juventus isplati 70 miliona eura, plus godišnju plaću od 12 miliona eura i bonuse za defanzivca Ajaxa Matthijsa de Ligta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije