open-navfaktor-logo
search
Aerodromsko naselje
Očevici nesreće u Sarajevu: "Golf je prešao u suprotnu traku, niko nije kočio"
Neki momci su odmah dotrčali i pokušali izvući vozača iz automobila, ali nisu mogli, pa su morali intervenirati vatrogasci, ispričao je za Faktor očevidac nesreće 
01.07.2019. u 16:45
get url
text

Vozač "golfa 2", koji se u poslijepodnevnim satima sudario sa kamionom u sarajevskom Aerodromskom naselju, nakon ukazane prve pomoći u Općoj bolnici, prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

On je, kako su nam kazali u Općoj bolnici, zadobio teške povrede glave. 

Nesreća se dogodila u 14,10 sati u ulici Kurta Schorka, koja je nakon toga dijelom blokirana zbog  policijskog uviđaja. 

Kako su nam ispričali očevici nesreće, vozač "golfa" je u jednom trenutku iz svoje saobraćajne trake prešao u suprotnu i podletio direktno pod kamion. 

- Da li je vozač u automobilu tipkao na telefon ili mu je pozlilo, ne znam, ali nije bilo nikakve naznake da će preći u suprotnu traku. To se desilo u trenutku, ni kamion ni automobil nisu kočili. Neki momci su odmah dotrčali i pokušali izvući vozača iz automobila, ali nisu mogli. Na glavi je imao veliku povredu, koja je strašno izgledala. Oni su mu zamotali glavu dok nije stigla Hitna pomoć - kazao je nam je jedan od svjedoka nesreće.

Dodaje kako su ubrzo na mjesto događaja stigli policija i vatrogasci, koji su rezali limariju kako bi izvukli vozača iz smrskanog vozila.

Vozača su, potom, zbrinuli medicinari Hitne pomoći, te odvezli u Opću bolnicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.