open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Odgovor NiP-u: SBB ne ruši koaliciju, nego taldžijski biznis
Ko je svrstao nabavku helikoptera u prioritete: pojedinac, stranka, "šestorka"…? "Šestorka" sigurno nije!, istakli su iz SBB-a
04.12.2019. u 11:01
get url
text

Povodom saopćenja Naroda i pravde da je Savez za bolju budućnost potpisao 300 mjera "šestorke", među kojima je i nabavka helikoptera za potrebe MUP-a, slobodni smo potvrditi da je to tačno, saopćili su iz SBB-a. Međutim, kako dodaju, u Mjerama nije bilo astronomske cijene nabavke helikoptera i tu je zaista nastao problem.

-Primjedba da SBB ruši koaliciju, također, ne stoji, osim ukoliko se rušenje očitog taldžijskog biznisa ne poistovjećuje sa rušenjem koalicije. Da podsjetimo javnost, na nivou "šestorke" nikada nisu određeni prioriteti kada je riječ o spomenutim i dogovorenim mjerama. SBB je, primjerice, prilikom pokretanja kapitalnog projekta izgradnje Prve transverzale na vrlo korektan način upoznao svoje partnere sa inicijativom, sa njome su se svi složili jer to korespondira sa najboljim interesima građana Kantona, Vogošće, lakšeg ulaska u grad itd. A ko je svrstao nabavku helikoptera u prioritete: pojedinac, stranka, "šestorka"…? "Šestorka" sigurno nije! - saopćili su iz SBB-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.