open-navfaktor-logo
search
Nakon tužbe
Odluka suda: Nezavisni odbor u slučaju Vahida Ćosića postupio zakonito
Ovom Odlukom je odbijen tužbeni zahtjev tužitelja Vahida Ćosića kao neosnovan i istovremeno potvrdio da je Nezavisni odbor donio pravilnu i na zakonu utemeljenu odluku
03.07.2019. u 21:14
get url
text

Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo saopćio je da je Općinski sud u Sarajevu 19. juna 2019. godine donio prvostepenu presudu u predmetu Vahid Ćosić protiv Kantona Sarajevo, Nezavisnog odbora, radi poništenja rješenja o utvrđivanju disciplinske odgovornosti.

- Ovom Odlukom je odbijen tužbeni zahtjev tužitelja Vahida Ćosića kao neosnovan i istovremeno potvrdio da je Nezavisni odbor donio pravilnu i na zakonu utemeljenu odluku. Podsjećamo javnost da je Nezavisni Odbor Skupštine Kantona Sarajevo koncem 2016. godine po disciplinskoj prijavi Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo kao prvostepeni disciplinski organ proveo disciplinski postupak i utvrdio disciplinsku odgovornost bivšeg policijskog komesara Vahida Ćosića za davanje netačnih podataka koje su uticale na donošenje odluka nadležnih organa – stoji u saopćenju Nezavisnog odbora Skupštine KS.

Ova presuda je nepravomoćna i na nju postoji mogućnost žalbe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.