Jednomjesečni pritvor Biseru određen je zbog bojazni da će utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak, te da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti važne dokaze ili tragove.

Uz to, njegovo pritvaranje opravdano je krivičnim djelom za koje se sumnjiči, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice, saopćeno je u petak iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Aladina Bisera zbog sumnje da je 31. maja u Brčkom u jutarnjim satima oteo, a zatim u naseljenom mjestu Jagodnjak lišio života sugrađanina Fethiju Mihmića.

Sumnja se, kako navode iz Tužilaštva, da je Mihmića, protivno njegovoj volji, odvezao iz Brčkog u selo Jagodnjak, gdje ga je zatim odveo u šumu i udarcima tvrdim predmetom u predjelu glave i tijela ubio iz koristoljublja.

- Nakon hapšenja i kriminalističke obrade u Policiji Distrikta, osumnjičeni je 2. juna predan Tužilaštvu Distrikta na daljnje postupanje, gdje je odmah obavljeno i njegovo ispitivanje. Tužilaštvo je sutradan predložilo Osnovnom sudu Distrikta da osumnjičenom odredi pritvor, što je na današnjem ročištu i učinjeno - saopćeno je iz Tužilaštva Distrikta.