Kolumbija

Održan međunarodni sajam avijacije

Objavljeno: 15.07.2019. u 10:49

Sajam je održan na aerodromu Jose Maria Cordova u Rio Negru, a privukao je posjetioce iz svih dijelova Latinske Amerike, ali i ostatka svijeta

Izložene vojne i civilne letjelice

U Kolumbiji je od 11. do 14. jula održan Međunarodni sajam avijacije (F-AIR 2019) koji slovi za jedan od najvažnijih civilnih i vojnih aeronautičkih susreta u toj zemlji.

Sajam je održan na aerodromu Jose Maria Cordova u Rio Negru, a privukao je posjetioce iz svih dijelova Latinske Amerike, ali i ostatka svijeta. 

Ovogodišnje izdanje F-AIR Colombia 2019. na jednom mjestu je okupio predstavnike civilnog i vojnog sektora, proizvođače letjelica, ali i sve zaljubljenike u avijaciju. Zemlja počasni gost ove godine bile su Sjedinjene Američke Države (SAD), koje organizatori sajma smatraju liderom u naučnim i tehnološkim dostignućima kada je riječ o aeronautičkom sektoru.

Tokom sajma, posjetioci su imali priliku vidjeti i manevre Thunderbirdsa, akrobatskog tima američkih zračnih snaga.

Također, predstavljene su i najsavremenije letjelice nekoliko proizvođača. 

Foto: Anadolija

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije