open-navfaktor-logo
search
Stadion Grbavica
Općina Novo Sarajevo donirala 200 hiljada maraka
Željo je do sada pokazao da uz sinergiju navijača, Fudbalskog saveza BiH i svih javnih institucija uz pomoć Općine Novo Sarajevo da je moguće pokrenuti velike infrastrukturne projekte na stadionu Grbavica, kazao je Šiljak
24.09.2018. u 12:17
get url
text

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je ugovor vrijedan 200.000 maraka s direktorom FK Željezničar Mirsadom Šiljkom za sufinansiranje radova na adaptaciji i uređenju stadiona Grbavica.

Cilj nam je prije svega da reprezentacija Bosne i Hercegovine igra međunarodne utakmice na Grbavici, kazao je Koldžo prije potpisivanja ugovora.

- Zahvaljujemo se Kantonu Sarajevo i Gradu Sarajevu, kao i Općini Novo Sarajevu, koji su ključili u uređenje stadiona Grbavica. Grbavica se priprema za utakmicu BiH i Irske i znam da će se učiniti sve da dostojno dočekamo goste iz Irske – rekao je Koldžo.

{$galerijaFotografija}

Stadion Grbavica simbol je općine Novo Sarajevo i Grada Sarajeva, kazao je direktor Šiljak.

- Željo je do sada pokazao da je uz sinergiju navijača, Fudbalskog saveza BiH i svih javnih institucija, te pomoć Općine Novo Sarajevo moguće pokrenuti velike infrastrukturne projekte na stadionu Grbavica. Zahvaljujem se svima i posebno Općini Novo Sarajevo – kazao je Šiljak.

Općina Novo Sarajevo svake godine ulaže značajna sredstva za obnovu stadiona Grbavica. Načelnik Koldžo pojašnjava da su se sredstva ulagala u školu fudbala, postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima i uređenje Grbavice općina će ulagati i u narednom periodu.

Potpisivanje ugovora između Opštine Novo Sarajevo i FK Željazničar 24. 09. 2018.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.