Stadion Grbavica

Općina Novo Sarajevo donirala 200 hiljada maraka

Objavljeno: 24.09.2018. u 12:17 Autor: R. D.

Željo je do sada pokazao da uz sinergiju navijača, Fudbalskog saveza BiH i svih javnih institucija uz pomoć Općine Novo Sarajevo da je moguće pokrenuti velike infrastrukturne projekte na stadionu Grbavica, kazao je Šiljak

Sa potpisivanja ugovora FK Željezničar i Općine Novo Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je ugovor vrijedan 200.000 maraka s direktorom FK Željezničar Mirsadom Šiljkom za sufinansiranje radova na adaptaciji i uređenju stadiona Grbavica.

Cilj nam je prije svega da reprezentacija Bosne i Hercegovine igra međunarodne utakmice na Grbavici, kazao je Koldžo prije potpisivanja ugovora.

- Zahvaljujemo se Kantonu Sarajevo i Gradu Sarajevu, kao i Općini Novo Sarajevu, koji su ključili u uređenje stadiona Grbavica. Grbavica se priprema za utakmicu BiH i Irske i znam da će se učiniti sve da dostojno dočekamo goste iz Irske – rekao je Koldžo.

Foto: Ivan Šebalj

Stadion Grbavica simbol je općine Novo Sarajevo i Grada Sarajeva, kazao je direktor Šiljak.

- Željo je do sada pokazao da je uz sinergiju navijača, Fudbalskog saveza BiH i svih javnih institucija, te pomoć Općine Novo Sarajevo moguće pokrenuti velike infrastrukturne projekte na stadionu Grbavica. Zahvaljujem se svima i posebno Općini Novo Sarajevo – kazao je Šiljak.

Općina Novo Sarajevo svake godine ulaže značajna sredstva za obnovu stadiona Grbavica. Načelnik Koldžo pojašnjava da su se sredstva ulagala u školu fudbala, postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima i uređenje Grbavice općina će ulagati i u narednom periodu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije