open-navfaktor-logo
search
Predmet "Kodeks"
Optuženi u sudnici više od tri sata pričao ko je kome, kad i kako prodavao kokain u Banjoj Luci
Optuženi u u predmetu "Kodeks", Banjalučanin Petar Marjanović, a koji sa tužilaštvom pregovara o priznanju krivice, danas je u Okružnom sudu u Banjoj Luci progovorio o "modusu operandi" po kojem je u Banjoj Luci dvije godine prodavan kokain.
10.06.2022. u 14:59
get url
text

Osim njega u ovom predmetu su optuženi Milorad Vuković Luis, Luka Brković, Filip Bojić, Goran Đurica, Aljoša Marić, Saša Mirković, te Vladimir Zečić i Petar Marjanović. Oni se terete da su od kraja 2019. do decembra 2021. godine nabavljali i prepodavali kokain i marihuanu.

Marjanovićevom današnjem iskazu oštro se protivila odbrana ostalih optuženi, smatrajući da je to "izrugivanje zakonu", a osim njega, sporazum o priznaju krivice najavila je i odbrana optuženog Vladimira Zečića.

Marjanovićevo svjedočenje trajalo je više od tri sata, a sam je izjavio kako se samovoljno odlučio da sve "prizna" i ispriča i da mu niko nije prijetio.

On je radio kao konobar, a pred sudom je ispričao da je po nalogu Brkovića, nekolicini osoba prodavao kokain. Komunicirali su preko aplikacija Signal i WhatsApp, zatim bi išao u teretanu "Univerzum" i od Đurice preuzimao drogu i nosio je mušterijama.

Radilo se o manjim paketićima u aluminijskoj foliji od po gram kokaina, koji je naplaćivao 100 KM ili 50 eura. Ispričao je kome je i gdje nosio drogu, a najveća količina koju je prodao bila je oko 10 grama za 1.000 KM i radilo se o dva paketa veličine kutije cigareta. Novac je predavao Brkoviću, a nekad i Đurici. Svjedok je rekao i da mu je Brković ispričao da zajedno s Đuricom "miksa" i prepakuje drogu u teretani "Univerzum".

Optuženi je, između ostalog, imao samo riječi hvale za optuženog Brkovića, kao i za prvooptuženog Vukovića, a naveo je da je s njim jednom konzumirao kokain u njegovoj kući.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.