open-navfaktor-logo
search
Derventa
Optužnica protiv Gorana Novića: Ocu tužiteljice slao prijeteće poruke
O poruci ju je otac odmah obavijestio, što je izazvalo uznemirenost i strah kod oštećene i njene porodice, istakli su u Tužilaštvu RS-a
15.10.2019. u 13:44
get url
text

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Novića zbog krivičnog djela napad na sudiju ili javnog tužioca. Optužnicu protiv Novića podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva RS-a.

Na teret mu se stavlja da je 5. jula ove godine u 19.32 sati u Derventi, putem svog mobilnog telefona,  na mobilni telefon  Z. S. iz Dervente, oca oštećene okružne javne tužiteljice iz  Doboja, slao prijeteće poruke.

- O poruci ju je otac odmah obavijestio, što je izazvalo uznemirenost i strah kod oštećene i njene porodice – istakli su u Tužilaštvu RS-a.

Nović je, kako saznajemo, prijetio smrću tužiteljici Nataši Božičković, koja je bila uključena u predmet koji se vodio protiv njega. Nakon hapšenja i tokom kriminalističke obrade, prema nezvaničnim informacijama, priznao je djelo.

Optužnicom koja je sada podignuta protiv njega, predloženo je da se Noviću ukine pritvor i da se pusti na slobodu, te da mu sud odredi mjeru zabrane napuštanja boravišta, te kao dodatnu mjeru privremeno oduzme putne isprave uz zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.