Bez rezultata

Osmi dan traje potraga za dječakom u Begovom Hanu kod Žepča

Objavljeno: 21.05.2019. u 10:34

Danas su na terenu i pripadnici MUP-a ZDK, specijalne policije, koji pretražuju čamcima, a tu su i vatrogasci iz Kaknja, kaže voditelj potrage Toni Matijević 

FOTO: GSS Žepče/Facebook

Potraga za šestogodišnjim dječakom, koji je nestao u bujici prije osam dana u Begovom Hanu kod Žepča, nastavljena je i danas.

Potraga za nestalim dječakom, koji je nesretnim slučajem pao u nabujalu Mračajsku rijeku u Begovom Hanu, koja traje danima, do sada nije dala rezultate.

Prethodnih dana je rađena zonska pretraga obale uz korito rijeke Bosne od ušća Mračajske rijeke u rijeku Bosnu i pregledani su kilometri obale rijeke Bosne, a raft čamcima i rijeka Bosna.

Voditelj potrage Toni Matijević iz GSS-a Žepče, izjavio je da je potraga počela na dan nestanka dječaka. 

- Radi se svakodnevno, u saradnji sa kolegama iz Zavidovića, iz GSS. U subotu smo imali veću akciju u kojoj je učestvovalo oko 100 tragača. Pretraživala se i konstantno se pretražuje rijeka Bosna. Danas su na terenu i pripadnici MUP-a ZDK, specijalne policije, koji pretražuju čamcima, a tu su i vatrogasci iz Kaknja - pojasnio je Matijević. 

Prema njegovim riječima, svakodnevno je neko na terenu i pokušavaju pronaći nestalog dječaka. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije