open-navfaktor-logo
search
Dobio novčanu kaznu
Osuđen policajac iz Mrkonjić Grada koji je košarkašu na zboru prijetio ubistvom iz službenog "tetejca"
Policajac iz Mrkonjić Grada Siniša Škondrić (39) pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu od 2.500 KM zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti košarkaša i reprezentativca Srbije Miroslava Raduljice.
03.08.2022. u 11:18
get url
text

Presudu je izrekao Osnovni sud u Mrkonjić Gradu, a Škondrić je proglašen krivim što je 27. juna prošle godine, oko 16 sati, na zboru u blizini manastira Glogovac u Šipovu, "ugrozio sigurnost oštećenom ozbiljnom prijetnjom da će ga lišiti života".

U optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka se navodilo da je Škondrić bio u alkoholisanom stanju kada je, ispod šatora Papilon, prišao oštećenom gdje su se prvo verbalno sukobili.

- U jednom trenutku, držeći u desnoj ruci pištolj marke "TT", fabrički broj C-203106, kalibra 7,62 mm, vlasništvo MUP-a RS-a, ponovo je prišao oštećenom i uperio pištolj prema njemu. Kod oštećenog je to izazvalo osjećaj straha i ugroženosti za sopstveni život - stajalo je u optužnici.

Kako saznajemo, u presudi se navodi da je Škondrić dužan platiti novčanu kaznu od 2.500 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude uz upozorenje da, ukoliko to ne učini, sud će narediti njeno prinudno izvršenje, a ako novčana kazna putem prinudnog izvršenja ne bude naplaćena u roku od jedne godine, sud će donijeti odluku o zamjeni novčane kazne u kaznu zatvora na način da se 50 KM novčane kazne zamijeni jednim danom zatvora.

- Optuženi je dužan platiti sudu troškove krivičnog postupka u iznosu od 345 KM te paušalni iznos troškova krivičnog postupka u visini od 150 KM, a u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude – stoji u presudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.