Ponedjeljak, 25.01.2021.

Istraga

Osumnjičen za ubistvo Irme Forić: Senad Basarić doveden u MUP KS

Nakon krim-obrade on će biti predat Tužilaštvu KS

Senad Basarić (59) iz Mostara, osumnjičen da je u stanu na Dobrinji ubio uposlenicu Granične policije BiH Irmu Forić (53) sa kojom je bio u vezi, doveden je u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, gdje će biti podvrnut kriminalističkoj obradi.

Basarić je uhapšen jutros na području općine Novi Grad, nakon intenzivne potrage pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Nakon krim-obrade on će biti predat Tužilaštvu KS.

Tijelo ubijene žene pronašli su jučer popodne u stanu njena kćerka i zet, a uviđajem je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, odnosno ubistvu.

Na tijelu ubijene žene bilo je više povreda, među kojima i povrede po vratu. Obdukcijom će biti utvrđeno uslijed čega je smrt nastupila.

Motiv zločina nije poznat, a od izvora bliskih porodici moglo se čuti da se Irma i Senad planirali vjenčanje u petak, te da je on neke svoje prijatelje pitao za kumstvo.

Porodica ubijene posljednji put se sa njom čula u nedjelju, nakon čega se, navodno, na njen telefon javljao Senad, koji je govorio da je ona "tu negdje".

Međutim, dolaskom do stana ubijene, kćerka i zet pronašli su njeno tijelo, nakon čega je alarmirana policija.

Iako se strahovalo da je Senad u međuvremenu napustio prostor BiH, intenzivna potraga rezultirala je njegovim hapšenjem, nedaleko od mjesta gdje se ubistvo dogodilo. 

Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh